vineri, 15 aprilie 2016

Adevărul este că nu faci picioare pentru că ești leneș.

Este clar că dacă citiți acest articol aveți o oarecare legătură cu antrenamentele la sală, fie sunteți deja "dependenți" de acest sport, fie sunteți abia la început. Indiferent de cît de des frecventați sala sigur veți întâlni acolo sportivii care nu își antrenează picioarele, nefericiții posesori de "chicken legs".

De cele mai multe ori, cei care ajung să strângă ani de sală fără să-și antreneze picioarele nu vor spune niciodată adevăratul motiv pentru care nu au facut-o, ci vor găsi nenumărate scuze:

"Am avut o problemă de sănătate, iar doctorul mi-a recomandat..." - scuză des întâlnită și preferată de leneși pentru că nu lasă loc de reproșuri (doar nu o să îi ceară nimeni să-și pună în pericol sănătatea). In majoritatea cazurilor este vorba de o minciună, există desigur și exceptii, dar rare și de obicei vizibile (gen operații la genunchi).

"Este un antrenament prea greu și afectează coloana" - greu este antrenamentul oricărei grupe daca este suficient de intens, iar problemele legate de coloană vin odată cu efectuarea greșită a exercițiilor. In plus, nu doar genuflexiunile pot afecta coloana.

"Joc fotbal/ merg cu bicicleta/ alerg" - pentru cardio toate aceste sporturi sunt super, dar pentru musculatura picioarelor tale nu vor face niciodată ce fac genuflexiunile sau îndreptările.

"Le am deja destul de mari" - este una dintre scuzele cele mai amuzante, fiindcă este greu ca cineva sa aibă un fizic corect proporționat dacă își antrenează doar partea superioară.


Exemplele pot continua, dar ma opresc aici pentru a menționa și câteva motive pentru a-ți antrena picioarele:

1. Mai mulți mușchi
La o căutare rapidă vei descoperi că Genflexiunile sau Îndreptările cresc producția naturală de hormon de creștere și testosteron. Hormoni responsabili de dezvoltarea musculară.

2. Mai multe calorii consumate
Mușchii picioarelor sunt reprezintă o grupă mare de mușchi, care odată pusă în mișcare duce la consum mare de energie și totodată la mai multe calorii arse.

3. Prevenirea accidentărilor
Genuflexiunile și îndreptările îtî întăresc picioarele și zona lombară, lucru benfic pentru stabilitate și rezistență la efectuarea altor exerciții, pentru alte grupe musculare.

4. Forță mai mare
Niște picioare puternice și lombari asemenea vor face minuni pentru forța ta, astfel vei putea antrena partea superioară mult mai eficient.

5. O simetrie mai buna a întregului corp
Indiferent de ce crezi tu în acest moment, un corp simetric arată mult mai bine. O știu toți culturiștii de performantă, au știut-o până și sculptorii din Grecia antică... e dovedit.


Mergi la sală și antrenează-ți picioarele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu