miercuri, 13 aprilie 2016

Cum ne alegem suplimentele nutritive


Suplimentele proteice sunt forma de pudra sunt extrem de populare in randul celor care merg la sala, dar exista multa dezinformare si multe pareri gresite despre ele. De fapt, eu consider suplimentele proteice mancare si mai putin "supliment".


Pentru incepatori, cel mai important lucru de retinut este ca, in ciuda tuturor campaniilor de marketing ale companiilor producatoare de suplimente, aceste produse nu au proprietati magice de constructie a muschilor. Toate aceste pudre ofera muschilor proteinele necesare pentru refacere, dar nu sunt cu nimic superioare unei mese echilibrate.

Singurul moment in care un shake proteic iti ofera un beneficiu superior unei mese clasice este dupa antrenament, atunci cand muschii tai sunt “storsi” de nutrienti. De asta e critic sa le asiguri nutrienti care se absorb rapid, pentru a putea incepe procesul de refacere.

Cum sa alegem un supliment proteic de calitate

In primul rand trebuie sa cititi cu atentie eticheta produselor. Majoritatea caloriilor trebuie sa provina din proteine si nu din grasimi sau carbohidrati. Inmultiti numarul gramelor de proteina cu 4 si aflati totalul caloriilor.

De exemplu, daca o portie are 30g proteine, 30x4=120 calorii. Daca masura are mai mult de 120 de calorii, restul provin din alta susa (grasimi, carbohidrati etc).

As evita orice supliment proteic care pe eticheta mentioneaza lucruri de genul:
- "X Kg de muschi in X zile";
- incrediente inventate de ei, asa-zisele "trademarks";
- incrediente artificale;
- prea multe incrediente.

Un alt lucru important este calitatea proteinelor. Pentru ca in Romania nimeni nu verifica cu adevarat aceste produse, asa cum nu o fac nici cu alimentele din supermarket, nu veti avea certitudinea unui produs de calitate cu nicio firma. Sfatul meu este sa verificati rezultatele testelor facute de site-uri de profil, precum Consumer Reports sau Labdoor, in felul asta aveti macar aveti o idee despre ce contin suplimentele.

Gainerele sunt in majoritatea cazurilor doar bani aruncati pe geam
Toata reclama cu cresterea in masa musculara rapida este doar marketing fals. Gainerele sunt de fapt pudre proteice + carbohidrati (de obicei foarte mult zahar) si o gramada de vitamine si incrediente cu denumiri sofisticate care ar trebui sa va transforme in scurt timp in adevarati culturisti profesionisti. De fapt, cei care le folosesc cresc in greutate pentru ca se ingrasa, nu pentru ca li s-a marit masa musculara.

Ce supliment proteic va recomand:
Impact Whey Protein - nu este cea mai buna proteina de pe piata, dar are un raport calitate/pret foarte bun, iar site-ul labdoor.com o plaseaza pe locul 3 in topul celor mai bune suplimente proteice testate. Pe locul 1 se afla "Impact Whey Isolate", un Izolat de proteine din zer nedenatura, tot marca MyProtein.

Cumpara aici >>> http://goo.gl/cI28hS



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu