miercuri, 24 februarie 2016

Somonul de crescatorie vs somonul salbatic


Relativ sarac in calorii si scazut in grasimi saturate, dar bogat in proteine si in special in acizii grasi omega 3, somonul este considerat unul dintre cele mai sanatoase alimente pe care il putem consuma, din pacate insa somonul pe care il gasim in supermarket este de cele mai multe ori somon de crescatorie.

De ce trebuie sa ne ferim de somonul de crescatorie?

Somonul de crescatorie este nociv pentru organism, continand concentratii ridicate de dioxina, un carcinogen periculos pentru organism. 

Acesti pesti sunt crescuti in captivitate si hraniti cu gunoi de pasari, cu soia sau pene de pui hidrolizate, cu agenti de contaminare cancerigeni, substante ignifuge bromurate si pesticide (dioxia). Practic consumand acest aliment iti administrezi si o doza din medicamentele si substantele chimice folosite la cresterea rapida a somonului.

Cum diferentiem somonul de crescatorie de cel salbatic?

Primul indiciu este culoarea pestelui, cel salbatic fiind mai rosu decat cel de crescatorie:



Verificati eticheta si vedeti care este locul de provenienta al pestelui. Daca pe eticheta se mentioneaza ca este somon de Atlantic, atunci in mod sigur acesta provine dintr-o crescatorie, deoarece in Atlantic nu mai exista crescatorii comerciale de somon salbatic. Cel mai sigur somon este cel salbatic din Pacific.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu